Είμαστε γονείς,

Ξέρουμε τα θέλω των παιδιών, γνωρίζουμε τα πρέπει και τα θέλω των γονέων και τα συνδυάσαμε.  

Συνήθως τα παιδικά τμήματα απαρτίζονται από παιδιά 4-11 χρονών. Αυτά τα 6 χρόνια διαφορά σε τμήματα ενηλίκων είναι ασήμαντα. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στις προσχολικές-σχολικές ηλικίες. Μας το ζητήσατε.. BABY CLASS KICKBOXING Έτσι από εφέτος ξεκινάμε ένα νέο τμήμα για παιδιά από 4-6 ετών. Με την κίνηση αυτή αφενός ελαττώνουμε τους αθλητές από το παιδικό τμήμα αφετέρου όμως μπορούμε να επικεντρωθούμε στις ιδιαίτερες ανάγκες αυτής της ηλικίας .

Πολλούς γονείς βασανίζει η ίδια απορία όταν έρχονται αντιμέτωποι με την επιθυμία των παιδιών τους στο να ασχοληθούν με τα μαχητικά αθλήματα. Είναι ασφαλές για το παιδί? Του προσφέρει κάτι θετικό? Η απάντηση από τους ειδικούς είναι «Ναι» . Έρευνες σε αθλητές μαχητικών αθλημάτων μικρής ηλικίας έχουν δείξει πως το άθλημα βοηθάει κατά πολύ στην εξέλιξη του χαρακτήρα τους και της γενικότερης συμπεριφοράς τους στο σύνολο της κοινωνίας τους π.χ. φίλους, σχολείο, άλλου είδους δραστηριότητες.

Πέντε βασικά οφέλη είναι τα ακόλουθα:

1) Αυτοάμυνα. Και μόνο το γεγονός ότι είναι γνώστης συγκεκριμένων τεχνικών. Το ίδιο το παιδί νοιώθει πιο σίγουρο ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πιθανή απειλή χωρίς , ταυτόχρονα, να κάνει άσκοπη χρήση των όσων γνωρίζει. Ακριβώς για τους ίδιους λόγους είναι και ο γονιός πιο σίγουρος και ήρεμος για το παιδί του.

baby class kick boxing

2) Συγκέντρωση. Η διάσπαση προσοχής είναι ένα θέμα που απασχολεί μεγάλο ποσοστό γονέων. Τα παιδιά ζουν σε έναν κόσμο γεμάτο πληροφορίες. Ο τρόπος εκμάθησης των μαχητικών αθλημάτων  και η δομή του μαθήματος βοηθάει τους μικρούς αθλητές να μένουν συγκεντρωμένοι στην πληροφορία που δέχονται μέσα από το παιχνίδι κυρίως δείχνοντάς τους πόσο σημαντικό είναι να μένουν συγκεντρωμένοι.

3) Αυτοέλεγχος. Ένα παιδί μέσα από την προπόνηση μαθαίνει να επιβάλλεται ακόμη και στον ίδιο του τον εαυτό. Αυτό κυρίως είναι σε συνάρτηση με την συγκέντρωση και την θέληση του να επιτύχει τον στόχο που θέτει μαζί με τον προπονητή και την υπόλοιπη ομάδα.

4) Μαθαίνουν τι σημαίνει υγιεινή ζωή. Είναι πολύ καλό τα παιδιά να μαθαίνουν από μικρή ηλικία την σημασία της γυμναστικής και του υγιεινού τρόπου ζωής. Όταν η άθληση γίνεται κομμάτι της καθημερινότητας τους μαθαίνουν να ζουν και να μεγαλώνουν με αυτό τον τρόπο μένοντας υγιή.

5) Ανήκουν σε μια ομάδα. Η αίσθηση ότι τα παιδιά είναι αποδεκτά από άλλους συνομήλικούς τους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα και ίδιους στόχους είναι ότι πιο σημαντικό. Στα μαχητικά αθλήματα η προπόνηση στις μικρές ηλικίες γίνεται σε μορφή παιχνιδιού, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μαθαίνουν πως να συνεργάζονται , να δημιουργούν κοινές επιθυμίες και στόχους και να προσπαθούν να πετύχουν τόσο για τον εαυτό τους όσο και για την ομάδα τους.