Γιάννης Κακαράκης

Γιάννης Κακαράκης (O ΔΆΣΚΑΛΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ)

Διπλωματούχος Προπονητής Α’ Κατηγορίας Πυγμαχίας

Κάτοχος,Tang Soo Do Black Belt 2nd Dan

Εκπαιδευτής, ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ – KICK-BOXING – TANG SOO DO

Στη καριέρα του ως προπονητής ήταν πάνω από 1000 φορές σε γωνία αθλητών, ενώ ονόματα, όπως του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Μιχάλη Ζαμπίδη, Παγκόσμιου Πρωταθλητή Στέλιου Λογγινίδη (Stan the Man), Παγκόσμιου Πρωταθλητή Σταμάτη Μπιτάκου, Παγκόσμιου Πρωταθλητή Μελέτη Κακουμπάβα και πολλών άλλων πρωταθλητών Ελλάδας, Ευρωπαικών και Παγκόσμιων, κοσμούν τη λίστα των χιλιάδων αθλητών που έχει προπονήσει.

Ο “Δάδκαλος των δασκάλων” Γιώργος Μάλιος, σε μία 9από τις λιγοστές) συνεντέυξης του έχει πει για τον Κακαράκη.:

«Αν δεν εμφανιζόταν στο δρόμο μου ο Γιάννης Κακαράκης, ποτέ δεν θα γινόμουν καλός προπονητής! Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο χώρο μας υπάρχουν 800 δάσκαλοι, εγώ προσωπικά σέβομαι για τη δουλειά τους το πολύ 10!.. Ο δάσκαλος δεν σημαίνει ότι ξέρει τα πάντα, ο δάσκαλος όπως είπα και πριν οφείλει να ξέρει πώς να παιδαγωγεί. Αυτό μου το έμαθε ο Γιάννης όταν σε ένα παιχνίδι με έναν Άγγλο για δύο γύρους κερδίζαμε 800-0 τον αντίπαλο, αλλά εγώ του έλεγα πως πρέπει να συνεχίσει στην επίθεση. Έτσι, στον τρίτο γύρο ο Κακαράκης κουράστηκε και ο Άγγλος μας έκανε… μαύρους. Από εκεί και έπειτα έβαλε την τακτική στο παιχνίδι μας και κάναμε αυτά που κάναμε και με τους επόμενους… Κρίμα πάντως που πολλοί δεν είναι σαν το Γιάννη, και μόλις φτιάχτηκαν έκαναν να μου μιλήσουν 15 χρόνια. Οι περισσότεροι εάν δεν τους φρόντιζα θα γίνονταν αλήτες… »

O Γιάννης Κακαράκης ως αθλητής έχει συνολικά αγωνισθεί σε 167 αγώνες και έχει να επιδείξει :

TAE KWON DO :

1973 (Πρωταθλητής εφήβων)

ΠΥΓΜΑΧΙΑ:

Πρωταθλητής Ελλάδος επί σειρά ετων, με εμπειρία 103 αγώνων. 1986 Βαλκανιονίκης ( Pristine Γιουγκοσλαβία ), 9 συνεχή έτη μέλος της εθνικής Ομάδος Πυγμαχίας

TANG SOO DO :

1981 2ος Πρωταθλητής Ευρώπης ( Watford Αγγλία )

1982 4ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής ( Atlantic City New Jersey USA ) 

1983 1ος Πρωταθλητής Ευρώπης ( Rotterdam Holland )

KICK BOXING:

1984 και 1985  Πρωταθλητής Ευρώπης ( Μασσαλία Γαλλία )

Από το 1982 έως και 1990 Πρωταθλητής Ελλάδος.

Έχει το ασύληπτο ρεκόρ των 64 αγώνων με 63 νίκες και 1 ήττα

Τιμήθηκε με την ένταξη του στο Hall of Fame μαχητικών αθλημάτων. Τα τελευταία χρόνια προπονεί μικρούς και μεγάλους αθλητές στο The Fighting Mall.