Τι είναι το Cross-Training:

Cross-training ή αλλιώς «Διασταυρωμένη κυκλική προπόνηση» χαρακτηρίζεται το πρόγραμμα γυμναστικής το οποίο περιλαμβάνει συνδυασμό αερόβιας άσκησης (τρέξιμο, σχοινάκι, ποδήλατο), αναερόβιας άσκησης (βάρη, μονόζυγο, κάμψεις) και διατατικών ασκήσεων σε κυκλική σειρά, με ελεγχόμενα και προκαθορισμένα διαλλείματα.

Βάλτε Φωτιά στον μεταβολισμό σας:

Με καύσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τις 250 θερμίδες (για ένα άτομο 70 κιλών) κατά την διάρκεια προπόνησης μόλις 45’ λεπτών, το Cross-Training θεωρείται πλέον το ιδανικό προπονητικό σύστημα για την μείωση του σωματικού βάρους και την αύξηση του μεταβολισμού μας. Ωστόσο, το μεγάλο όφελος από αυτό το είδος προπόνησης είναι ότι οι καύσεις συνεχίζονται και μετά το πέρας του προγράμματος. Πρόκειται για το λεγόμενο «afterburn» ή «μετακαύσεις». Με άλλα λόγια, υπολογίζεται ότι για τα επόμενα 10-15΄ καίμε έως και 100 ακόμα θερμίδες, ενώ για τις επόμενες ώρες καίμε επιπλέον 15 θερμίδες ανά ώρα (το «afterburn» είναι ανάλογο της διάρκειας της άσκησης και κυρίως της έντασής της και μπορεί
να επεκταθεί χρονικά από 1 έως 48 ώρες).

Για ποιους λόγους να ασχοληθεί κάποιος με το CrossTraining:

Το Cross-Training χαρακτηρίζεται ως «αθλητική» προπόνηση με τα μέγιστα οφέλη για τον αθλούμενο μιας και δουλεύει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για την βελτίωση επιδόσεων όπως είναι η αντοχή, η αύξηση της μυϊκής δύναμης, η εκρηκτικότητα, η ευλυγισία, καθώς επίσης βοηθά και στην τόνωση όλου του μυϊκού συστήματος.

Σε ποιούς απευθύνεται:

Το Cross-Training απευθύνεται σε όλους, από τον αρχάριο ασκούμενο, μέχρι και τον πιο προχωρημένο αθλητή, με εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα και για τους δύο αφού ακολουθώντας το πρόγραμμα 3 φορές την εβδομάδα, σε λιγότερο από 1 μήνα βλέπουμε τις πρώτες αλλαγές στο σώμα μας.

Γιατί δεν θα το βαρεθείτε ποτέ:

Αυτό που κάνει την άσκηση του cross-training μοναδική και ευχάριστη είναι πως ο σχεδιασμός της κάθε προπόνησης είναι πάντα διαφορετικός τόσο στις ασκήσεις και τα διαλλείματα όσο και την ένταση, έτσι ώστε να υπάρχει ποικιλία! Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται περιλαμβάνει ελεύθερα βάρη, kettlebells, medicine balls, ιμάντες (trx), λάστιχα και άλλα πολλά, πάντα σε συνδυασμό με ασκήσεις με το βάρος του σώματος υπό τους ήχους δυνατής μουσικής, που ανεβάζουν την ένταση και τον ρυθμό της προπόνησης.

Σας περιμένουμε στοTheFightingMall